Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) χαιρέτισε την ανακοίνωση της Σιγκαπούρης σχετικά με τη χαλάρωση των συνοριακών μέτρων εισόδου στη χώρα.

«O COVID-19 έχει χτυπήσει  την αεροπορική βιομηχανία και ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς και αργός. Η τελευταία μας πρόβλεψη δείχνει ότι η ζήτηση ταξιδιού δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 έως το 2024, ένα χρόνο αργότερα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως. Το κλειδί για την ανάκαμψη είναι το άνοιγμα των συνόρων και η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και μέτρων όπως η καραντίνα. Η σημερινή ανακοίνωση είναι θετική και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση, ώστε η αεροπορική βιομηχανία της Σιγκαπούρης να μπορεί να επανεκκινήσει με ασφάλεια, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα μετάδοσης COVID-19. Καλούμε άλλα κράτη της περιοχής να αναζητήσουν τρόπους για να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια με ασφάλεια », δήλωσε ο Conrad Clifford, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της ΙΑΤΑ για την Ασία-Ειρηνικό.

«Ο αντίκτυπος του COVID-19 είναι άνευ προηγουμένου. Τα πρόσθετα χρηματοοικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Χενγκ Σουέι Κέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εκτιμώνται πολύ από τη βιομηχανία. Και οι πρόσφατες παρατηρήσεις του υπουργού Μεταφορών Ong Ye Kung είναι καθησυχαστικές και μια ανάσα καθώς η κυβέρνηση αναγνωρίζει σαφώς τη στρατηγική συμβολή της αεροπορίας στην οικονομία της Σιγκαπούρης. Η ύπαρξη μιας βιώσιμης αεροπορικής βιομηχανίας θα είναι κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη διασφαλίζοντας αποτελεσματική σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο για την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών », δήλωσε ο Clifford.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία αναμένεται να χάσει 84,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020. Οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες απώλειες στα 29,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός επιβατών αναμένεται να μειωθεί κατά 55% σε σύγκριση με το 2019.