Η διεθνής ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών αυξήθηκε κατά 7,2% τον Φεβρουάριο (σε σύγκριση με το αντίστοιχο μήνα πέρυσι) και ήταν υψηλότερη από την αύξηση κατά 4,2% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η επιβράδυνση της ζήτησης τον Ιανουάριο, οφειλόταν σε προσωρινούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και την κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η Λατινική Αμερική οδήγησε την αύξηση της κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές τον Φεβρουάριο, με αύξηση 9,8% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενη από αεροπορικές εταιρείες της Ασίας-Ειρηνικού +9,1%, αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής +7,2% και αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες +6,3%.

Τα συνολικά έσοδα επιβατικών χιλιομέτρων για το μήνα αυξήθηκαν κατά 7,6% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2017, έναντι αύξησης 4,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

Η μηνιαία χωρητικότητα (διαθέσιμη χιλιομετρική θέση ή ASK) αυξήθηκε κατά 6,3% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 0,9 της εκατοστιαίας μονάδας στο 80,4%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για το μήνα 79,5%, το οποίο καθορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι αερομεταφορείς στη Μέση Ανατολή σημείωσαν αύξηση 3,4% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν και μετά από ένα αργό ξεκίνημα τον Ιανουάριο. Ωστόσο, οι επιδόσεις της περιοχής είναι ακόμη αδύναμες σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 3,9% και ο συντελεστής φόρτωσης υποχώρησε 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας στο 74,1%.

Οι μεταφορείς στην περιοχή αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες κατά το παρελθόν έτος, λόγω της απαγόρευσης των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και των προτεινόμενων ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στις ΗΠΑ από ορισμένες χώρες της περιοχής.