Το 44% των αεροδρομίων έχουν εφαρμόσει πλήρως την Απόφαση 753,  η οποία απαιτεί την παρακολούθηση σε αποσκευές κατά την παραλαβή, τη φόρτωση, τη μεταφορά και την άφιξη, Αυτό αναφέρει η ΙΑΤΑ κατόπιν εξέτασης 155 αεροπορικών εταιρειών και 94 αεροδρομίων. Μάλιστα, ένα επιπλέον 41% οδεύει προς αυτή τη διαδικασία.

  • Το 88% των αεροπορικών εταιρειών έχουν υιοθετήσει πλήρως το ψήφισμα στην Κίνα και τη Βόρεια Ασία.
  • Το 60% των αερομεταφορέων το έχουν κάνει στην Αμερική.
  • Το 40% στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό.
  • Το 27% στην Αφρική.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι το 75% των αεροδρομίων έχουν πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης αποσκευών.

Η IATA είπε ότι η σάρωση οπτικού γραμμωτού κώδικα ήταν η κυρίαρχη τεχνολογία παρακολούθησης που εφαρμόζουν τα αεροδρόμια (73%).

Την «πιο αποτελεσματική» παρακολούθηση RFID εφαρμόζει το 27% των αερολιμένων. Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου (αυτά που διακινούν περισσότερους από 40 εκατομμύρια επιβάτες) επιλέγουν την RFID (54%).

Το ψήφισμα 753 εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2018 και τα δεδομένα δείχνουν ότι μεταξύ 2007 και 2022 η κακή διαχείριση αποσκευών μειώθηκε κατά σχεδόν 60%.

Ωστόσο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από τον πάροχο IT αεροπορικών μεταφορών SITA έδειξε ότι τα αεροδρόμια αντιμετώπιζαν «αύξηση των ποσοστών κακής διαχείρισης αποσκευών.

Εκείνη την εποχή, η SITA ανέφερε την επανέναρξη των διεθνών και μεγάλων πτήσεων μετά την πανδημία του Covid-19 και την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και τη συμφόρηση στα αεροδρόμια ως λόγους για την αύξηση.

Η IATA είπε επίσης ότι ηγείται της μετάβασης του κλάδου από την δαπανηρή παλαιού τύπου αποστολή μηνυμάτων παρακολούθησης αποσκευών σε σύγχρονα μηνύματα βασισμένα σε πρότυπα XML, με ένα πιλοτικό έργο να έχει προγραμματιστεί για φέτος.