Την πρωτοποριακή θέση της Κέρκυρας, ως ταξιδιωτικό προορισμό, με υποδομές κατάλληλες για ΑμεΑ σε παραλίες καθώς και στην Παλιά Πόλη, παρουσίασε ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Νικολούζος, στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Πόλεων της Βενετίας «Χίλιες πόλεις, εκατομμύρια πολίτες: ένα όραμα για το μέλλον μας».

Το θέμα του φετινού Φόρουμ ήταν «Αστική κινητικότητα: επικράτεια, ταυτότητα και ανάπτυξη» και πραγματεύτηκε θέματα παγκοσμίων τάσεων και καλών πρακτικών ώστε να βελτιωθεί η κινητικότητα των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) στις πόλεις και να είναι – μεταξύ άλλων – βιώσιμη, προηγμένη τεχνολογικά, αποτελεσματική και ασφαλής.

Ο κ. Νικολούζος, έκανε αναλυτική αναφορά στις υποδομές της Κέρκυρας, κατάλληλες για ΑμεΑ  στα θέμα της πρόσβασης παραλιών (πλωτά αμαξίδια, ράμπες διευκόλυνσης ΑμεΑ  και ηλικιωμένων κ.λ.) καθώς και το ευρύ δίκτυο πεζοδρομήσεων της Παλιάς Πόλης που επίσης συμβάλλει στην προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα της από ταξιδιώτες με κινητικά προβλήματα.
Στο Φόρουμ συμμεμετείχαν, επίσης, οι Δήμοι Μονακό (Δήμαρχος), Λιντς Αυστρίας Δήμαρχος), Ραμπάτ Μαρόκου (αναπληρωτής Δήμαρχος), Ρεθύμνου (Αντιδήμαρχος), Μόσχας (επικεφαλής Οικονομικής Επιτροπής της τοπικής Κυβέρνησης), Αγίας Πετρούπολης (αναπληρωτής Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής για το Σχεδιασμό και τον Προγραμματισμό), Μπράγκα Πορτογαλίας (δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για την κυκλοφορία), Ναντσίν Κίνας (υπεύθυνη προγραμματισμού) και Χάρκοβο Ουκρανίας (υπεύθυνος προγραμματισμού).