Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την ικανοποίηση της για την ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη δυνατότητα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, εξέφρασε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της υποδέχεται την ρύθμιση με “τεράστια ανακούφιση”.

Προσωρινή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα

Η ρύθμιση τονίζει η ΣΕΤΚΕ προσφέρει “προσωρινή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου ενόψει της ερχόμενης, κρίσιμης τουριστικής περιόδου, η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της ΣΕΤΚΕ τα τελευταία δύο έτη, επιτρέπεται μέχρι τις 31.10.2021, σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα:

  • Η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης. Διατηρώντας σε ισχύ ρύθμιση που αφορούσε το 2020.

Με το ν.2971 του 2001 οι επιχειρήσεις του κλάδου είχαν το ίδιο δικαίωμα με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις. Το οποίο όμως κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ν. 4607/2019″.

Με τον τρόπο αυτό λέει η Συνομοσπονδία, διαχωρίστηκαν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από τις λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας. “Οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε περιπέτειες”, όπως τονίζεται.

Παρά την προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος, η ΣΕΤΚΕ καλεί το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών “να προχωρήσει στην οριστική και δίκαιη για τον κλάδο επίλυση του”.