Με θετικά νούμερα ξεκίνησαν τη χρονιά τα ξενοδοχεία της Ελβετίας. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 5,2% σε 2,7 εκατ.

Πριν από ένα χρόνο, οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 6,8% αγγίζοντας στο σύνολο τα 2,6 εκατ. λόγω του ήπιου χειμώνα και της έλλειψης χιονιού. Η αύξηση των διανυκτερεύσεων το Γενάρη του 2017 αντιπροσωπεύει επίσης μια σταθεροποίηση, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (BFS) σε σύγκριση με τα τελευταία τρία χρόνια.

Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα τρέχοντα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται οι διανυκτερεύσεις των δεκατεσσάρων ελβετικών ξενώνων νεότητας για πρώτη φορά. Χωρίς αυτά, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα είχε αυξηθεί κατά 3,7% τον Ιανουάριο του 2017, όπως αναφέρει η BFS.

Συνολικά 1,4 εκατ. διανυκτερεύσεις σε ελβετικά ξενοδοχεία πήγε στο λογαριασμό των ξένων επισκεπτών τον Ιανουάριο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 4,8%. Με τους εγχώριους πελάτες, τα ξενοδοχεία κατέγραψαν 1,3 εκατ. διανυκτερεύσεις, ένα πλεόνασμα της τάξης του 5,5%.  Τέλος, ποσοστό 49,4% ήταν το μερίδιο της Ελβετών επισκεπτών.