Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour του ΙΝΣΕΤΕ επιστρέφει με πρώτη στάση την Κεφαλονιά στις 22 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

H 2η διοργάνωση Ιoνίων Νήσων έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τις τοπικές κοινωνίες και να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού.

Τα δωρεάν σεμινάρια απευθύνονται σε προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα του Τουρισμού, σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής (front office, κρατήσεις, F&B service, housekeeping) που εξυπηρετούν πελάτες και σε στελέχη που έρχονται σε επαφή και επικοινωνούν με πελάτες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

  • Μάθουν πως μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικές αειφορίας μέσω ασκήσεων, διαχείριση ενέργειας, νερού, αποβλήτων και τροφίμων αποβλήτων (εκπαιδευτής:Σωτήρης Μυλωνάς).
  • Ανακαλύψουν πόσο σημαντικό είναι να κατανοούν τον τρόπο σκέψης και τα συναισθήματα του πελάτη, τι πραγματικά σημαίνει ‘παράπονο’ καθώς και τα δικά τους συναισθήματα και πώς να τα διαχειρίζονται (εκπαιδευτές: Δημήτρης Σεραφειμίδης – Κωνσταντίνα Τζούλου).

Την τοπική διοργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΝΣΕΤΕ, insete.gr