Τα άτομα που ταξιδεύουν στην Ιρλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία συμβουλεύονται να κάνουν καθημερινές δοκιμές πλευρικής ροής για πέντε συνεχόμενες ημέρες μετά την άφιξή τους, δήλωσε η ιρλανδική κυβέρνηση την Πέμπτη (9 Δεκεμβρίου).

Μια δήλωση από το γραφείο του taoiseach ανέφερε: «Συνιστάται στους επιβάτες που φτάνουν από τη Μεγάλη Βρετανία να κάνουν καθημερινές εξετάσεις αντιγόνου για πέντε συνεχόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την ημέρα άφιξης (και να απομονώνονται αμέσως και να αναζητούν τεστ PCR εάν εμφανίσουν συμπτώματα ή έχουν θετικό τεστ αντιγόνου).

Οι πιο πρόσφατες συμβουλές έρχονται λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι, από τις 5 Δεκεμβρίου, οποιοσδήποτε ταξιδεύει στην Ιρλανδία θα πρέπει να παρουσιάσει αρνητικό τεστ Covid-19.

«Αυτό περιλαμβάνει ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά όχι εκείνους των οποίων το ταξίδι προέρχεται από τη Βόρεια Ιρλανδία».

«Οι ταξιδιώτες που έχουν αποδείξεις εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον Covid-19 μπορεί να παρουσιάσουν είτε αρνητικό τεστ αντιγόνου που διενεργήθηκε από εγκεκριμένο επαγγελματία όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ιρλανδία (μη αυτοχορηγούμενο) είτε αρνητικό τεστ PCR που ήταν πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την άφιξη.

«Οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid βάσει εμβολιασμού ή ανάρρωσης πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ PCR, το οποίο λαμβάνεται το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ιρλανδία».