Η Τουρκία σημείωσε αύξηση 66% στις κρατήσεις των διακοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, ενώ οι κρατήσεις προς την Αίγυπτο είναι σχεδόν 51% και την Τυνησία… 901% παραπάνω.

Αντίθετα, οι κρατήσεις προς την Ισπανία και την Πορτογαλία μειώθηκαν κατά 2,5% και 0,2% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ForwardKeys και GfK, τα οποία ανέλυαν τις συναλλαγές ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα ευρήματα τονίζεται στην έρευνα δείχνουν ότι η ανάκαμψη στον τουρισμό στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, μόλις ξεκίνησε.

“Οι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία, την Τυνησία και την Αίγυπτο, μετά τα τρομοκρατικά συμβάντα το 2015 και το 2016, τονίζει μεταξύ άλλων ο David Hope, ανώτερος διευθυντής της GfK.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία θα δουν ελαφρώς λιγότερους τουρίστες, ενώ άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας, διατηρούν μια αισιόδοξη προοπτική.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys δήλωσε ότι “τα ευρήματα αυτά δείχνουν την απόλυτη ανθεκτικότητα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Οι τουρίστες επαναξιολογούν έναν προορισμό εάν κατορθώσει να παραμείνει ασφαλής για μεγάλο χρονικό διάστημα.”