MOSCOW, RUSSIA - MARCH 16: People wear face masks as a precaution against the coronavirus (COVID-19) at Red Square in Moscow, Russia, on March 16, 2020. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ισπανία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Παρόλο που η χρήση μασκών είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους, Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποκάλυψε ότι η υποχρεωτικότητα θα πάψει πολύ σύντομα και εκεί να υφίσταται.

Η κατάργηση της υποχρεωτικότητας αποτελεί απόρροια της τρομερής αντίδρασης της χώρας σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας, με την απόφαση να εναπόκειται στην Υπουργό Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Νταρία.

Οι υπουργοί της ισπανικής και της περιφερειακής κυβέρνησης πρόκειται να συζητήσουν για το θέμα των μασκών σε συνάντησή τους, αύριο Πέμπτη 10-03-2022.

Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Ισπανία πριν από δύο χρόνια, καθώς η πανδημία χτύπησε.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα μετά την επαναφορά των περιορισμών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.