Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πάνω από 7,7 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες υποδέχθηκε η Ισπανία τον Μάιο, καλύπτοντας το 87% των επισκεπτών του ίδιου μήνα το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Turespana.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο βαθμός ανάκαμψης είναι δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος σε σύγκριση με τα στοιχεία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο.

«Τα νησιά μας πλησιάζουν τα στοιχεία πριν από την πανδημία, με ποσοστά ανάκαμψης άνω του 95% που ευνοούνται από την επιστροφή μιας από τις κύριες αγορές μας, της Βρετανίας», τόνισε σχετικά η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Maria Reyes Maroto.

Οι βασικές αγορές-πηγές τουριστών

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες ήρθε από τη Βρετανία και επισκέφτηκε κυρίως τις Βαλεαρίδες Νήσους.
Το 77,6% των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο πέταξαν με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Συνολικά 1.979.969 ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προσγειώθηκαν στα ισπανικά αεροδρόμια, κάτι που αντιπροσωπεύει βελτίωση αυτής της αγοράς κατά 83,6%, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.

Με βάση την πρόσφατη αναφορά της Turespana, έφτασαν συνολικά 1.216.275 ταξιδιώτες από τη Γερμανία, οι οποίοι επίσης επέλεξαν τις Βαλεαρίδες Νήσους ως αγαπημένο προορισμό τους.

Στην περίπτωση αυτής της αγοράς, το ποσοστό των ταξιδιωτών που επέλεξαν παραδοσιακές εταιρείες έναντι αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κατανέμεται σχεδόν στο 50%.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία δέχθηκε συνολικά 644.663 επιβάτες από την Ιταλία, οι οποίοι ταξίδεψαν κυρίως στην Καταλονία καθώς και στη Μαδρίτη.

Τα στοιχεία της Turespana δείχνουν ότι οκτώ στους δέκα ταξιδιώτες από την Ιταλία πέταξαν με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Στους ίδιους προορισμούς πέταξαν επίσης και 637.943, ταξιδιώτες από τη Γαλλία. Οι ταξιδιώτες από Ιταλία και Γαλλία σημείωσαν αξιοσημείωτο επίπεδο ανάκαμψης σε σχέση με το 2019.

Οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ισπανία τον Μάιο

  • Βαλεαρίδες Νήσοι – 1.675.941 επιβάτες.
  • Μαδρίτη – 1.604.603 επιβάτες.
  • Καταλονία – 1.535.533 επιβάτες.

Το υψηλότερο επίπεδο ανάκαμψης κατά τον Μάιο καταγράφηκε στις Καναρίους Νήσους καθώς και στις Βαλεαρίδες Νήσους.