Ο κλάδος τουρισμού της Ισπανίας ετοιμάζεται να ζήσει μια Μεγάλη Εβδομάδα ρεκόρ, που χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρη αισιοδοξία και προσμονή για κρατήσεις που προβλέπουν μια ιστορική χρονιά.

Ειδικότερα, οι αλυσίδες ξενοδοχείων προβλέπουν σεζόν υψηλής πληρότητας και πρωτόγνωρων κερδών, παρά την άνοδο των τιμών λόγω του πληθωρισμού.

Με λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες να απομένουν για την έναρξη των εορτών του Πάσχα, οι προσδοκίες στον τουριστικό τομέα δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες.

Οι μεγάλες ισπανικές αλυσίδες ξενοδοχείων, προσδοκούν μια εξαιρετική σεζόν, με σιγουριά ότι θα ξεπεράσουν τα έσοδα ανά δωμάτιο χάρη σε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στις εκ των προτέρων κρατήσεις.

Το Συμβούλιο Τουρισμού της Ισπανίας ανέφερε ήδη ότι η πληρότητα θα είναι περίπου 70% στις κύριες πόλεις, ένας δείκτης που προαναγγέλλει το «καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του ισπανικού τουρισμού».

Οι τιμές σε άνοδο

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως η Meliá Hotels International, αναφέρουν αύξηση πωλήσεων 10% σε σχέση με το Πάσχα πέρυσι, συνοδευόμενη από αύξηση του μέσου ποσοστού έως και 15% στα ξενοδοχεία διακοπών.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικό σε μία αλυσίδα. Άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Riu Hotels and Resorts και η NH Hotel Group αντιμετωπίζουν επίσης παρόμοια ή υψηλότερα επίπεδα κρατήσεων από πέρυσι, με ισχυρή ζήτηση τόσο από την εθνική αγορά όσο και από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές.

Ένα πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι στον ορίζοντα

Η προσμονή δεν περιορίζεται μόνο στη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι καλοκαιρινές κρατήσεις ξεκίνησαν επίσης νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, με τα ποσοστά να αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 5%.

Προορισμοί όπως τα Κανάρια Νησιά και η Κόστα ντελ Σολ αναδεικνύονται ως αγαπημένοι, με ποσοστά πληρότητας να πλησιάζουν το 90% σε ορισμένες εγκαταστάσεις και τιμές που υπόσχονται μέση αύξηση 10%.

Το όραμα των αλυσίδων ξενοδοχείων: μεταξύ αισιοδοξίας και προσοχής

Αν και οι προοπτικές είναι σε μεγάλο βαθμό θετικές, οι αλυσίδες ξενοδοχείων διατηρούν μια προσεκτική άποψη, γνωρίζοντας ότι το παγκόσμιο οικονομικό πλαίσιο και οι υλικοτεχνικές προκλήσεις μπορούν ακόμα να επηρεάσουν τη συμπεριφορά της αγοράς.

Ωστόσο, η τάση προς την ανάκαμψη του τουρισμού εμφανίζεται ισχυρή και διατηρημένη, λόγω της αδρανοποίησης της ζήτησης και της εμπιστοσύνης στα μέτρα ασφάλειας υγείας που εφαρμόζονται στους τουριστικούς προορισμούς.

Λαμπρό μέλλον για τον ισπανικό τουρισμό

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα δεν υπόσχεται μόνο να είναι ορόσημο όσον αφορά στις πληρότητες και τις τουριστικές δαπάνες, αλλά και ένα σημείο καμπής προς την πλήρη ανάκαμψη του ισπανικού τουριστικού τομέα.

Με μια στρατηγική εστιασμένη στην ποιότητα, την πρόβλεψη και την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, η Ισπανία τοποθετείται και πάλι ως προορισμός αναφοράς παγκοσμίως.