Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Ισπανία είχε 73,2 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 19,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία το 2019, οι αφίξεις παραμένουν 1,5% χαμηλότερες.

Όπως αποκαλύπτει η Turespaña, μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ισπανία υποδέχθηκε 9,6 εκατομμύρια επιβάτες από διεθνή αεροδρόμια, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

  • Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το 55,9% όλων των επιβατών που έφτασαν στην Ισπανία ήταν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με άνοδο 13,1%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
  • Το υπόλοιπο 44,1% προέρχονταν από χώρες εκτός ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 13,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Οι σημαντικές πηγές τουριστών σε Ισπανία

Τον περασμένο μήνα, σχεδόν από όλες οι μεγάλες χώρες έφτασαν τουρίστες στην Ισπανία σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη, ξεπερνώντας το 10% σε άνοδο σε σχέση με το 2022. Οι πιο σημαντικές, ήταν:

  • Πολωνία 34,3%
  • Πορτογαλία 18,6%
  • Ιταλία 17,7%

Ο top προορισμός της Ισπανίας για διεθνείς τουρίστες

Σύμφωνα με την Turespaña, τον Σεπτέμβριο οι Βαλεαρίδες Νήσοι αναδείχθηκαν ο top προτιμώμενος προορισμός για διεθνείς τουρίστες, αντανακλώντας μια αξιοσημείωτη τάση στις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές της Ισπανίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, με 2,2 εκατομμύρια διεθνείς επιβάτες, αποτέλεσε το 23,4% των αφίξεων στις Βαλεαρίδες Νήσους στο +9,6% από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι αφίξεις επιβατών από τη Γερμανία ανήλθαν συνολικά σε 1,4 εκατομμύρια (+10% από τον ίδιο μήνα πέρυσι), που αντιπροσωπεύει το 15% του συνολικού αριθμού. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς επέλεξαν τις Βαλεαρίδες Νήσους με ποσοστό 46,4%.

Επιπλέον, η Ιταλία συνεισέφερε 900.000 επισκέπτες (+17,7%) από τον ίδιο μήνα πέρυσι), προς όφελος της Καταλονίας και της Μαδρίτης.
Η Γαλλία αντιπροσώπευε το 7,4% των συνολικών επιβατών στο +10,8%, ευνοώντας την Καταλονία και τη Μαδρίτη.