«Ανθίζει» ο τουρισμός στο Ισραήλ με το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας να  αναφέρει ότι η  υψηλότερη εισροή τουριστών πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, με τις αρχές να καταγράφουν 287.900 επισκέπτες κατά τη διάρκεια του εν λόγω μήνα. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια αύξηση 38% σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο και μια αύξηση 12% σε σύγκριση με τον καλύτερο τουριστικά Νοέμβριο το 2013 (256.500).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού, Yariv Levin, η άνθηση του τουρισμού στο Ισραήλ είναι το αποτέλεσμα εντατικών προσπαθειών μάρκετινγκ σε νέες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, καθώς και στοχευμένων ενεργειών για τη χειμερινή περίοδο.

Η αύξηση όμως δεν είναι μόνο θέμα των Κινέζων και Ινδών τουριστών. Το Νοέμβριο, το Ισραήλ καλωσόρισε 33 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία (συμπεριλαμβανομένων των τουριστών μίας ημέρας και των επιβατών κρουαζιερόπλοιων). Σύμφωνα με το υπουργείο το εν λόγω νούμερο είναι κατά 35% αυξημένο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Συνολικά 55.800 άνθρωποι από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών έφτασαν το Νοέμβριο, 44% περισσότεροι από πέρυσι.

Παράλληλα, 31.800 Ρώσοι επισκέφθηκαν το Ισραήλ για περισσότερο από μία ημέρα και έφτασαν στη χώρα με κρουαζιερόπλοια, καταγράφοντας αύξηση 56% από ό, τι το Νοέμβριο του 2016.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης, το υπουργείο θα πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα για την επιδότηση ναυλωμένων πτήσεων από Ρωσία προς το αεροδρόμιο Όβντα. Ως μέρος αυτού του προγράμματος, 393 πτήσεις τσάρτερ από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς το Eilat θα τεθούν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ στη Ρωσία και στις χώρες της ΚΑΚ, Ksenia Kobyakova, η χώρα στοχεύει να καλωσορίσει 600 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες το 2017.

“Ο στόχος μας για το 2017 είναι να επιστρέψουμε στα προ του 2014 νούμερα, όταν το Ισραήλ καλωσόριζε 600 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες ετησίως», δήλωσε ο Kobyakova.

Προκειμένου να προσελκύσουν τους Ρώσους τουρίστες, το Ισραήλ σχεδιάζει να αυξήσει τον προϋπολογισμό για την προώθηση του τουριστικού δυναμικού της χώρας στην αγορά της Ρωσίας. Η Ρωσία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη εισροή τουριστών στο Ισραήλ μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσική εισροή τουριστών αντιστοιχεί περίπου στο 13% της τουριστικής κίνησης της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το 2015 και το Ισραήλ σκοπεύει να βελτιώσει αυτό το ποσοστό με τις πολιτικές του.