Σημαντική μείωση έχει καταγραφεί στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται το Ισραήλ, καθώς συνεχίζει τις επιθέσεις του στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Εκτός από τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου και η κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη έχουν κάνει τους τουρίστες να μείνουν μακριά από τη χώρα.

Τις πρώτες ημέρες των επιθέσεων, υπήρχαν προβλήματα με τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ, και μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 19 Οκτωβρίου, πάνω από το 40% των πτήσεων ακυρώθηκαν.

Τον Οκτώβριο, η τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μειώθηκε κατά 76% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, περίπου 89.700 τουρίστες επισκέφθηκαν το Ισραήλ τον Οκτώβριο.

Οι περισσότερες από αυτές τις επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις. Τον περασμένο Οκτώβριο, 370.000 τουρίστες επισκέφτηκαν το Ισραήλ.

Μεγάλη πτώση στον τουρισμό το Νοέμβριο

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν το Ισραήλ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν περίπου 370.000, ενώ τον ίδιο μήνα φέτος, ήταν μόλις 38.000.