Η Μόσχα αύξησε τον αριθμό των ταξιδιωτών 23,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, ενώ ο συνολικός όγκος της τουριστικής κατανάλωσης και του κύκλου εργασιών του φεστιβάλ στη πόλη “Εποχές της Μόσχας” έφθασε τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Η ανάμειξη των πολιτιστικών κέντρων και των σύγχρονων αξιοθέατων της ρωσικής πρωτεύουσας αποδεικνύεται ένας ακαταμάχητος συνδυασμός.
Σε σύγκριση με το 2010 με 12,8 εκατομμύρια επισκέπτες, ο αριθμός των τουριστών στην πόλη αυξήθηκε κατά 84%.
Η επιτυχημένη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2018 – η οποία προσέλκυσε 4,5 εκατομμύρια τουρίστες και αναγνωρίστηκε ως την καλύτερη διοργάνωση από ποτέ από το Συμβούλιο της FIFA – αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της πόλης για την αύξηση του τουριστικού αριθμού.

Στόχος, γαστρονομία, εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Παράλληλα με το ευρύ φάσμα των πολιτιστικών του αξιοθέατων, η Επιτροπή Τουρισμού της πόλης της Μόσχας θα προωθήσει τη ξενοδοχειακή της βιομηχανία – και φέτος έχει προγραμματιστεί να τεθούν 17 νέα ξενοδοχεία σε λειτουργία, τέσσερις φορές περισσότερα από ότι το 2018.

Η γαστρονομία γίνεται ένας νέος βασικός οδηγός για διεθνείς επισκέπτες που βρίσκουν παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα που τους θυμίζουν σπιτική μαγειρική.

Σήμερα στη Μόσχα υπάρχουν περίπου 12.000 καφέ και εστιατόρια, δύο φορές περισσότερο από 10 χρόνια πριν.
Η πόλη καλύπτεται από εστιατόρια, τόσο στο κέντρο όσο και στα περίχωρα, ενώ η μεγαλύτερη αίθουσα τροφίμων στην Ευρώπη βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό Belorusskaya. Είναι ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ. με πολλές επιλογές εστιατορίων και τροφίμων.

Η Μόσχα φιλοξενεί στο φεστιβάλ, “Εποχές της Μόσχας” εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές, αθλητικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Κάθε μέρα και όποιος και να είναι ο καιρός, μια σειρά από ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιμένουν τους Μοσχοβίτες και τους τουρίστες.
Περίπου 65 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν το φεστιβάλ, “Εποχές της Μόσχας” το 2018.