Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών στη Τζαμάικα για διαμονή σε boutique ξενοδοχεία αποτέλεσε την αφορμή για τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού να δημιουργήσει το JamaicaInnsandHotels.com προκειμένου να προβάλει τα μικρά ξενοδοχεία με 100 ή λιγότερα δωμάτια.

Τα εν λόγω ξενοδοχεία, πανδοχεία, ξενώνες ή βίλλες που είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των Blue Mountains έχοντας εκπληκτική θέα και τα οποία περιβάλλονται συνήθως από κήπους ή πάρκα, επιλέγονται συχνά από τους ταξιδιώτες της Τζαμάικα που επιθυμούν πιο αυθεντικές εμπειρίες διαμονής ως ντόπιοι.

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Τζαμάϊκας εμπορεύεται και χρηματοδοτεί το πρόγραμμα προώθησης των boutique καταλυμάτων, το οποίο είναι ανοικτό σε αδειοδοτημένες ιδιοκτησίες με 100 δωμάτια ή λιγότερο, ενώ ο Οργανισμός λειτουργεί ως υπηρεσία έκδοσης αδειών για όλα τα τουριστικά καταλύματα στη χώρα.

Μέχρι στιγμή έχουν ενταχθεί περίπου 400 καταλύματα στο πρόγραμμα από το σύνολο των 436 αδειοδοτημένων καταλυμάτων με κάτω από 100 δωμάτια στη Τζαμάικα.