Ο Όμιλος Qatar Airways είπε ότι η «ισχυρή» οικονομική του απόδοση για το 2022-23 οφείλεται εν μέρει στο ότι ήταν η επίσημη αεροπορική εταιρεία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Fifa Κατάρ 2022.

Ο όμιλος ανέφερε καθαρά κέρδη 4,4 δισεκατομμυρίων QAR (1,21 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022-23. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 76,3 δισεκατομμύρια QAR (21 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 45% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Qatar Airways μετέφερε 31,7 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 71% από έτος σε έτος.

Μετέφερε 1,4 εκατομμύρια επιβάτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Δεκέμβριο και επέκτεινε το δίκτυό του σε περισσότερους από 160 προορισμούς το 2022-23 – και ξανάρχισε τις δραστηριότητές του σε 13 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Gatwick.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Saad Bin Sharida Al-Kaabi δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Όμιλος Qatar Airways έχει επιδείξει άλλη μια αξιοσημείωτη ετήσια απόδοση.

«Το Κατάρ είναι περήφανο που φιλοξένησε οπαδούς από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022, δίνοντας ένα από τα καλύτερα Παγκόσμια Κύπελλα FIFA στην ιστορία. Το Κατάρ έχει θέσει ένα απαράμιλλο σημείο αναφοράς για την ασφάλεια και την ασφάλεια των τουρνουά, δημιουργώντας έναν προορισμό επιλογής για οικογένειες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Akbar Al Baker πρόσθεσε:

«Τα φετινά ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα αποδίδονται στην ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης επιβατών και στην ικανότητα της ομάδας να καλύψει αυτή τη ζήτηση, με τη βοήθεια της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του δικτύου μας, της ηγετικής θέσης στην αγορά και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που προσφέρει ο κόσμος μας. νικώντας ομάδα.

«Η κερδοφορία οφείλεται σε 100% αύξηση των εσόδων από επιβάτες το τελευταίο έτος. Οι συντελεστές φορτίου που ξεπερνούν το 80% και τα τρέχοντα επίπεδα απόδοσης είναι τα υψηλότερα στην ιστορία μας.»