Η Accor αναβάθμισε περαιτέρω τις ετήσιες προβλέψεις της για κέρδη σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ μετά την έντονη ζήτηση το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Η καθοδήγηση για τα ενοποιημένα κέρδη [ebitda] έχει αυξηθεί από 930 εκατ. ευρώ-970 εκατ. ευρώ σε 955 εκατ. ευρώ-985 εκατ. ευρώ.

Η ακόλουθη καθοδήγηση αρχικά αυξήθηκε τον Ιούλιο λόγω της αναδρομικής ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους του γαλλικού ομίλου.

Η αναθεωρημένη προσδοκία βασίζεται στην απόδοση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους «και λαμβάνοντας υπόψη τις γνωστές μέχρι σήμερα μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες», ανέφερε η εταιρεία.

Η Accor είδε τη βασική μέτρηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar) να αυξάνεται κατά 15% το τρίτο τρίμηνο με βάση την «πολύ ισχυρή» ζήτηση.

Αυτό συνέβη καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με την ανάπτυξη του τομέα πολυτελείας κατά 17% να ξεπερνά την αύξηση 13% που πέτυχαν τα ξενοδοχεία premium, μεσαίας κλίμακας και οικονομικά ξενοδοχεία.

Οι τάσεις του Revpar στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν συγκρίσιμες με τη Γαλλία χάρη στην εισροή διεθνών τουριστών που ωφέλησε το Λονδίνο περισσότερο από άλλες πόλεις, ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο, οι συναλλαγματικές επιδράσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο 98 εκατ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από το δολάριο Αυστραλίας (-11%), το δολάριο ΗΠΑ (-7%) και την τουρκική λίρα (-38%).

Η Accor είπε: «Η υποκείμενη δυναμική που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα τρίμηνα παρέμεινε σταθερή, με τη μέση τιμή να παραμένει υψηλή και μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο ποσοστό πληρότητας που υστερεί ελαφρά σε σχέση με το επίπεδο του 2019.

«Όλες οι περιφέρειες και οι τομείς συνεισέφεραν μέσω σταθερών λειτουργικών επιδόσεων, ακόμη και αν τα πρώτα σημάδια ομαλοποίησης της αύξησης της δραστηριότητας πραγματοποιηθούν μετά από αρκετά τρίμηνα έντονης ανάκαμψης».

Ο όμιλος πρόσθεσε 73 ξενοδοχεία ή 9.200 δωμάτια κατά τη διάρκεια των τριών μηνών, δίνοντας συνολικά 5.537 ακίνητα με 812.455 δωμάτια στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αγωγό περίπου 219.000 δωματίων (1.273 ξενοδοχεία).

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Sebastien Bazin δήλωσε:

«Οι ισχυρές επιδόσεις του ομίλου κατά τη διάρκεια του τριμήνου καταδεικνύουν για άλλη μια φορά τη δύναμη της επιχειρηματικής δυναμικής σε όλες τις αγορές μας, ιδίως στην Ασία, και για τις μάρκες των δύο τομέων μας: premium, μεσαίας κλίμακας και οικονομίας. από τη μια και την πολυτέλεια και τον τρόπο ζωής από την άλλη.

«Αυτό είναι το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης από την επιστροφή στα επιχειρηματικά επίπεδα μετά την πανδημία.

«Αυτές οι θετικές τάσεις και η αυστηρή χρηματοοικονομική και λειτουργική πειθαρχία μας δίνουν τη δυνατότητα, για άλλη μια φορά, να αυξήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές μας για το έτος».