Ανοδικά κατά 48% κινήθηκε ο αριθμός των επιβατών της EasyJet holidays για το τρίμηνο έως την 31η Δεκεμβρίου.

Η αεροπορική εταιρία είδε τα κέρδη της αυξάνονται κατά 131% στα 30 εκατ. λίρες για τη συγκεκριμένη ως αποτέλεσμα της αύξησης κατά 95% των εσόδων των δραστηριοτήτων στο tour operating.

Επιπλέον η εταιρία ανακοίνωσε πως οι ζημίες για το τρίμηνο μειώθηκαν στα 126 εκατ. λίρες από 133 εκατ.λίρες σε ετήσια βάση.

H easyJet προειδοποίησε ωστόσο ότι το πλήγμα από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα τη στοιχίσει περίπου 40 εκατ. λίρες.

Η αεροπορική εταιρεία επισήμανε: «Αν και είναι ακόμη νωρίς, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 αναπτύσσονται καλά, με την περίοδο κρατήσεων στο τέλος του έτους να δείχνει αύξηση τόσο σε όγκο όσο και σε τιμές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Αυτή η θετική δυναμική είναι επίσης εμφανής στον κλάδο των διακοπών, όπου συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η αύξηση των πελατών θα ξεπεράσει το 35% σε ετήσια βάση».

Ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 19,8 εκατ. έναντι 17,5 εκατ. την ίδια περίοδο το 2022, με συντελεστή φόρτωσης 86%, καθώς η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 23 εκατομμύρια θέσεις.

Η εταιρία ανέφερε ώθηση στις κρατήσεις για τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με την Ισπανία να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/4 των πωλήσεων το καλοκαίρι του 2024, ενώ ισχυρό ενδιαφέρον υπάρχει και για προορισμούς όπως το Αλγκάρβε, η Κρήτη, η Ρόδος, η Τουρκία και η Τυνησία.

Οι οικογένειες αποτελούσαν περισσότερο από το 1/3 των κρατήσεων , ενώ πάνω από το 70% των πωλήσεων αφορούσε σε καταλύματα τεσσάρων ή πέντε αστέρων.

Το all-inclusive συνέχισε να κυριαρχεί, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 60% των κρατήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren δήλωσε: “Επιτύχαμε βελτιωμένες επιδόσεις το τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει τη δύναμη της ζήτησης για το εμπορικό σήμα και το δίκτυό μας. Βλέπουμε θετική δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024 με τα ταξίδια να παραμένουν προτεραιότητα για τους καταναλωτές”.