Πάνω από 19,8 εκατ. αφίξεις και περισσότερες από 105,8 εκατ. διανυκτερεύσεις καταγράφει ο τουρισμός της Κροατίας από τον Ιανουάριο έως τέλος Οκτωβρίου.

Αυτό αποκαλύπτουν τα πρόσφατα δεδομένα από το σύστημα eVisitor της χώρας.

Αυτό σημαίνει αύξηση 9% στις αφίξεις τουριστών και 3% στις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα αυτά ισοδυναμούν ουσιαστικά με το έτος ρεκόρ του 2019.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων καταγράφηκε στην Ίστρια (4,9 εκατ. αφίξεις, την επαρχία Σπλιτ-Δαλματίας (3,8 εκατ.) , Κβάρνερ (3,1 εκατ. αφίξεις).

Στο Ζάγκρεμπ σημειώθηκαν 1,1 εκατ. αφίξεις, αντιπροσωπεύοντας άνοδο 21% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, οι αφίξεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά στους προορισμούς, ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων κατά τους πρώτους δέκα μήνες καταγράφηκε στο Ντουμπρόβνικ, το Ζάγκρεμπ, το Σπλιτ, το Ρόβινι, το Πόρετς και το Ζαντάρ.

Ποιες χώρες ενισχύουν τον τουρισμό της Κροατίας

Εξετάζοντας τις αγορές πηγές τουρισμού, ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων κατά τους πρώτους δέκα μήνες προήλθε από τη Γερμανία (3,3 εκατ. αφίξεις), την Κροατία (2,5 εκατ. αφίξεις), τη Σλοβενία​​(1,6 εκατ. αφίξεις), την Αυστρία (1,6 εκατ. αφίξεις) και την Πολωνία (1,1 εκατ. αφίξεις).

Τέλος, μόνο για το μήνα Οκτώβριο, σημειώθηκαν 1,1 εκατ. αφίξεις και 3,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Κροατία, σύμφωνα με τα στοιχεία του eVisitor. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 13% στις αφίξεις και αύξηση 11% στις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.