Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, η DER Touristik, αύξησε τον τζίρο του κατά 21% φέτος, ενώ οι κρατήσεις μέχρι στιγμής για το επόμενο καλοκαίρι δείχνουν έτος ρεκόρ και κινούνται στο 47%.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των κρατήσεων έως τώρα για διακοπές στο Dertour, ITS και Meiers Weltreisen το καλοκαίρι του 2024 είναι μέσω πωλήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Οδηγοί ανάπτυξης

Ο Ingo Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik Κεντρικής Ευρώπης, απέδωσε την ασυνήθιστα υψηλή αύξηση των εσόδων τη σεζόν 2022/23 σε δύο λόγους, μεταξύ άλλων:

  • Την τάση προς ταξίδια υψηλότερης ποιότητας.
  • Την ισχυρή αύξηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (αύξηση 23%).

Ωστόσο, οι αυξήσεις είναι εν μέρει σε σύγκριση με τον χειμώνα 2021/22, ο οποίος εξακολουθούσε να χαρακτηρίζεται από την πανδημία.

Επιπλέον, η άνοδος των εσόδων δεν οφείλεται μόνο σε ταξίδια υψηλότερης ποιότητας, αλλά και στη σχεδόν διψήφια αύξηση των επισκεπτών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Ingo Burmester, αυτοί οι νέοι επισκέπτες έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, από την αύξηση των κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων, ένα μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ασυνήθιστων προσφορών και τη συνεργασία με την Booking.com του Dertour σε πακέτα διακοπών.

Η τάση στις διακοπές το καλοκαίρι του 2024 είναι η εξατομίκευση. Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για εκδρομές, δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και για ταξίδια στις σκανδιναβικές χώρες.

Πρόωρες κρατήσεις

“Εκτός από την τρέχουσα έκρηξη στις χειμερινές κρατήσεις, βιώνουμε αυτήν τη στιγμή ένα εξαιρετικά δυνατό ξεκίνημα στις καλοκαιρινές κρατήσεις, συνέχισε ο Ingo Burmester.

Σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι επισκέπτες από πέρυσι έχουν ήδη κάνει κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019”.

Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2023/24 παρουσίασαν αύξηση 60% στον αριθμό των πελατών σε σύγκριση με τον περασμένο χειμώνα.

Ειδικά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αυξάνονται έντονα. Ωστόσο, αυτό το τμήμα εξακολουθούσε να επηρεάζεται από πανδημικές επιπτώσεις τον περασμένο χειμώνα.

Κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί

Η DER Touristik άνοιξε ήδη τις πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2024 πριν από αρκετές εβδομάδες, με εκπτώσεις σε έγκαιρες κρατήσεις έως και 60%.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν έγκαιρη κράτηση και το 40% έχει επιλέξει τις ευέλικτες τιμές με τις πιο εύκολες επιλογές ακύρωσης.

  • Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μικρών αποστάσεων προς το παρόν όσον αφορά τις έγκαιρες κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι είναι η Τουρκία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τυνησία και η Αίγυπτος.
  • Οι κορυφαίες περιοχές προορισμού μεγάλων αποστάσεων είναι ο Ινδικός Ωκεανός (Μαυρίκιος, Μαλδίβες, Σεϊχέλες), η Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) και η Καραϊβική (Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Κούβα), ακολουθούμενες από τα ΗΑΕ και την Ταϊλάνδη.

Υψηλότερες τιμές

Οι τιμές αυξάνονται κατά 3-5% κατά μέσο όρο για όλους τους προορισμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής προϊόντων Sven Schikarsky, το οποίο είναι λιγότερο από τα δύο τελευταία καλοκαίρια.

Μεταξύ των κύριων προορισμών, οι διακοπές στην Τουρκία θα είναι περίπου 10% ακριβότερες, η Ισπανία έχει αυξηθεί κατά 8-10%, ενώ οι τιμές για την Ελλάδα και την Τυνησία είναι 5% υψηλότερες.

Περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία

Η DER Touristik προσφέρει περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία το επόμενο καλοκαίρι ως απάντηση στη σαφή τάση κρατήσεων φέτος.

Ο αριθμός των κρατήσεων για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων αυξήθηκε 10% και έφτασε το 80% του συνόλου των πελατών αυτό το καλοκαίρι.