• Το ΙΤΒ World Travel Trends Report προβλέπει αύξηση 6,1 % το 2016
  • Υψηλή ταξιδιωτική εμπιστοσύνη στην Κίνα, παρά την οικονομική επιβράδυνση

Οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού παραμένουν μία κορυφαία αγορά ανάπτυξης για τα παγκόσμια ταξίδια με 5% αύξηση μέχρι στιγμής σε ταξίδια στο εξωτερικό , παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Ακόμη εντονότερη αύξηση της τάξεως του 6,1 % μπορεί να αναμένεται το επόμενο έτος, σύμφωνα με το ΙΤΒ World Travel Trends Report, το οποίο παράγεται από την εταιρία συμβούλων τουρισμού IPK International για λογαριασμό της έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από τους ταξιδιώτες από την Ασία και τον Ειρηνικό αυξήθηκε κατά περίπου 5 % μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της World Travel Monitor®. Αυτό ακολούθησε την αύξηση κατά 6,5 % το 2014. Σε σύγκριση, ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 4,5 % κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015.

Τα εισερχόμενα ταξίδια προς και εντός της Ασίας και του Ειρηνικού  έχουν επίσης παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης για το τρέχον έτος. Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην περιοχή, αυξήθηκαν 4,3% τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).