Απότομη αύξηση στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών τζετ για επαγγεματικά ταξίδια καταγράφει η ετήσια πρόβλεψη της Global Aviation Outlook της Honeywell.

Συγκεκριμένα, ανέφερε 7.400 νέες παραδόσεις ιδιωτικών αεροσκαφών αξίας 238 δισ. δολαρίων από το 2022 έως το 2031.

Το 2021, οι φορείς εκμετάλλευσης επιχειρηματικών τζετ ανέφεραν άνοδο 12% των σχεδίων αγοράς μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Αυτό ισοδυναμεί με 800 επιπλέον μεταχειρισμένα επαγγελματικά αεροσκάφη.

Οι κατασκευαστές επαγγελματικών αεροσκαφών ανακοίνωσαν επίσης μια ισχυρή αύξηση των παραγγελιών αεροσκαφών. Κάτι που υποδεικνύει ότι η βιομηχανία έχει σχεδόν αποτινάξει πλήρως τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

“Η αυξημένη ζήτηση για μεταχειρισμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη εκτιμάται σε περισσότερες από 6.500 μονάδες τα επόμενα πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Χιθ Πάτρικ Πρόεδρος της Honeywell.

“Τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας των χειριστών μας υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη αύξηση της χρήσης ιδιωτικών αεροσκαφών.
Περισσότερο από το 65% των ερωτηθέντων αναμένουν αυξημένη χρήση επαγγελματικών τζετ το 2022.

Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία, οι ώρες πτήσης έχουν ανακάμψει και αυξηθεί πέρα ​​από τα επίπεδα πριν από την κρίση”, τόνισε.