• Το ΙΤΒ World Travel Trends Report προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη ταξιδιών από κατοίκους της Βόρειας Αμερικής
  • Πιθανή χαμηλή ανάπτυξη από τη Νότια Αμερική

Η Βόρεια Αμερική << κτυπά>> τις προβλέψεις στα εξερχόμενα ταξίδια

Ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από τους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκε κατά περίπου 5 % μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της IPK World Travel Monitor®. Σημειώνεται ότι αναμενόταν αύξηση 3 % για το 2015 και η αυξησή αυτή ακολουθεί την ανάπτυξη του 6 % το 2014.

Μερικοί από τους βασικούς παράγοντες πίσω από αυτές τις θετικές τάσεις της αγοράς των ΗΠΑ είναι τα υψηλά επίπεδα της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, υποστηριζόμενη από την αύξηση του ΑΕΠ και της μείωσης της ανεργίας. Επιπλέον, το ισχυρό δολάριο ισχυροποιεί την αγοραστική δύναμη των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ για διεθνή ταξίδια. Σε αντίθεση, η εμπιστοσύνη των Καναδών καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω των ασθενέστερων οικονομικών συνθηκών στη χώρα.

Ακόμη,η Καραϊβική και η Κεντρική Αμερική  γνώρισαν την μεγαλύτερη αύξηση των διεθνών αφίξεων τουριστών σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, διατηρώντας τους καλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014.

Ασθενέστερη ανάπτυξη για τη Νότια Αμερική

Στη Νότια Αμερική παρατηρείται επιβράδυνση μετά από αρκετά χρόνια έντονων αυξήσεων , χωρίς να σημαίνει οτί δεν παραμένει εκπληκτικά ισχυρή μέχρι στιγμής φέτος. Ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από τους ταξιδιώτες από τη Νότια Αμερική αυξήθηκαν κατά περίπου 4 % μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της IPK World Travel Monitor®.  Οι προοπτικές για το επόμενο έτος δεν είναι τόσο καλές εξαιτίας της ύφεσης στη Βραζιλία και στις ασθενέστερες οικονομικές συνθήκες σε άλλες μεγάλες χώρες, σύμφωνα με το ΤΒ World Travel Trends Report.