Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η HomeToGo -αγορά ενοικιαζόμενων καταλυμάτων σε όλο στον κόσμο- ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον καλύτερο μήνα της για τα έσοδα από κρατήσεις τον Ιούλιο και έχει στόχο το προσαρμοσμένο EBITDA να εξισορροπηθεί έως το 2023.

Αναφέροντας τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία αναφέρει ότι:

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 83% στα 38 εκατομμύρια ευρώ από έτος σε έτος.
  • Το προσαρμοσμένο EBITDA για το τρίμηνο ήταν ζημιά 6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιά 18 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Τα έσοδα από ηλεκτρονικές κρατήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν στο 57% των συνολικών εσόδων από κρατήσεις σε σύγκριση με 53% το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Τα έσοδα από κρατήσεις για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 10% στα 46 εκατ. ευρώ έναντι 42 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σηματοδοτεί απίστευτη ανάπτυξη όσον αφορά τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και τις επιδόσεις μας, λέει ο Patrick Andrae, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της HomeToGo.

Η ισχυρή δυναμική συνεχίζεται και στο τρέχον τρίμηνο του 2022, φτάνοντας τον καλύτερο μήνα για έσοδα από κρατήσεις τον Ιούλιο φέτος».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους ως προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA μεταξύ 22 και 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Ιούνιο, η HomeToGo ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε πλήρως τη SECRA, την τρίτη του απόκτηση το 2022 μετά το e-Domizil τον Μάρτιο και την AMIVAC τον Ιανουάριο.

Τον επόμενο μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που το HomeToGo εισήχθη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μέσω του επιχειρηματικού συνδυασμού με τη Lakestar SPAC.