Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η οικονομική αλυσίδα ξενοδοχείων Premier Inn καταγράφει ισχυρή ζήτηση μεσοβδόμαδα από επαγγελματίες ταξιδιώτες, ενώ σταθερές είναι οι συνολικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι επιδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο «ενισχύονται» καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής, ενώ σημειώνει επίσης «συνεχή πρόοδο» και στη Γερμανία.

Οι συνολικές πωλήσεις της για τις 13 εβδομάδες έως τις 30 Μαΐου είχαν αυξηθεί 1% στα 739 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ η Γερμανία σημείωσε άνοδο 15% από έτος σε έτος, βοηθούμενη από το άνοιγμα νέων ακινήτων.

«Ενώ η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια στα μέσα της εβδομάδας και για αναψυχή παρέμειναν εύρωστα, τα Σαββατοκύριακα με βραχυπρόθεσμο προβάδισμα είναι ελαφρώς πιο ήπια, ιδιαίτερα στο Λονδίνο.
Αυτό, αντανακλά την επιστροφή σε πιο ομαλοποιημένα επίπεδα μετά από μια πολύ ισχυρή απόδοση πέρυσι», ανέφερε η εταιρεία στην ενημέρωση συναλλαγών της στους επενδυτές.

Η εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε Γερμανία

  • Η μέση τιμή δωματίου στα ακίνητα του Premier Inn στο Λονδίνο ήταν 109,12 λίρες στη διάρκεια του τριμήνου, μειωμένη 2,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
  • Η πληρότητα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε επίσης κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 78,6%.
  • Αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μέσες τιμές δωματίων ήταν σταθερές από έτος σε έτος στις 71 λίρες, ενώ η πληρότητα μειώθηκε μόνο 0,5 μονάδες στο 83,6%.
  • Στη Γερμανία, το Premier Inn πέτυχε αύξηση 3,6% από έτος σε έτος στη μέση τιμή δωματίου στα 87,88 ευρώ.
  • Η πληρότητα αυξήθηκε κατά μόλις 0,2 μονάδες στο 64,6% το τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα των συναλλαγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου και συνεχίσαμε να αυξάνουμε τις πωλήσεις καταλυμάτων μπροστά από την αγορά, τόνισε ο Dominic Paul, Διευθύνων Σύμβουλος της Whitbread (μητρική εταιρεία του Premier Inn).
Στη Γερμανία, προσφέραμε άλλη μια ισχυρή απόδοση, με οδηγό την αυξανόμενη ωριμότητα της περιουσίας μας και τη συνεχή ανάπτυξη των δωματίων.

Αυτό αντικατοπτρίζει μια πιο ενθαρρυντική απόδοση συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ισχυρό εμπορικό μας πρόγραμμα και την αυξημένη απόδοση κόστους. καθώς και καλή πρόοδο στη Γερμανία».