A350 XWB ST12 V10

Πλήθος υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών θα παρουσιάσει η Airbus στο Dubai Airshow, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, η Airbus θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα των καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών της, όσον αφορά στα εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, καθώς και στα ελικόπτερα και τα διαστημικά συστήματα.

Το Airshow, το οποίο ξεκίνησε το 1986, αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά αεροδιαστημικά γεγονότα στον κόσμο.

Το Dubai Airshow είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την Airbus για να επιδείξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους πελάτες, καθώς ο οργανισμός φαίνεται να συνεχίζει να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμά του, στα ΗΑΕ και στην περιοχή.

Παρέχεται επίσης, μια βασική ευκαιρία να παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες σε μερικούς από τους πιο σεβαστούς εμπειρογνώμονες και τους ηγέτες της βιομηχανίας. Η συνεχής συμμετοχή της Airbus στο Dubai Airshow αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή της να συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο των αεροδιαστημικών και αεροπορικών βιομηχανιών στα ΗΑΕ και στην περιοχή.

Θα υπάρχει επίσης, διαθέσιμο πλήθος πραγματικών επιχειρησιακών και αναπτυξιακών αεροσκαφών της Airbus, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται το A350-900, το μέλος της οικογένειας A350 XWB, το οποίο θα πραγματοποιήσει και μια δοκιμαστική πτήση.

Επιπλέον, η Airbus θα παρουσιάσει το Jet ACJ 319ceo σε συνεργασία με την Comlux.

Εν τω μεταξύ, τα εκθέματα της Airbus Defense and Space θα περιλαμβάνουν τον αεροπλανοφόρο νέας γενιάς A400M, το οποίο πρόσφατα διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στις επιχειρήσεις βοήθειας μετά τους τυφώνες της Καραϊβικής, και το εξαιρετικά ευπροσάρμοστο στρατιωτικό αεροσκάφος C295, για πρώτη φορά, με απεικόνιση των όπλων που διαθέτει.

Η Airbus θα έχει παρουσία στην αίθουσα εκθέσεων (περίπτερο 552), όπου θα παρουσιάσει προϊόντα από άλλα τμήματα και υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων ελικοπτέρων, των H160 και NH90, σύγχρονων και πολυλειτουργικών αεροσκαφών, σχεδιασμένων σύμφωνα με πιο αυστηρά πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Το περίπτερο της Airbus θα παρουσιάσει τα προϊόντα Space, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου δορυφόρων, που εμπεριέχει το SES-12, ένα εξαιρετικά ισχυρό και ευέλικτο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για το Zephyr, ένα ψευδο-δορυφόρο Υψηλού Υψομέτρου (HAPS) που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια το οποίο προσφέρει μια πραγματικά μοναδική δυνατότητα να παράσχει σε μια ευρεία περιοχή, συνεχή παρουσία, με χαμηλό κόστος, ως συμπλήρωμα στις διαβιβάσεις δορυφορικής παρακολούθησης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα καμπίνα Airbus A330neo Airspace. Ο σχεδιασμός της προσφέρει μια υψηλής τεχνολογίας εμπειρία μέσα από και μέσα από τον ζωντανό φωτισμό, τους προσαρμοσμένους διαχωριστές οροφής, τις φουτουριστικές τουαλέτες και τους μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης.

Εκτός από την εξερεύνηση όλων αυτών των τελευταίων τεχνολογιών, οι επισκέπτες της νέας περιοχής «Digital Exhibition» θα μπορούν να παρακολουθούν διαδραστικά τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων της Airbus, που αφορούν, όχι μόνο στα εμπορικά αεροσκάφη, την άμυνα και το χώρο, τα ελικόπτερα, τις υπηρεσίες, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η μελλοντική έρευνα, το σύστημα καινοτομίας, η ηλεκτροκίνηση, η αστική αεροπορική κινητικότητα, το «Airbus Foundation» καθώς και τα πλεονεκτήματα στην ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού.

Με τη χρήση ειδικών ακουστικών VR, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να πετάξουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να βιώσουν την εμπειρία στο καινοτόμο ελικόπτερο H160, να καθίσουν στο πιλοτήριο του A400M, καθώς απομακρύνονται από το τραχύ έδαφος ή να εξερευνήσουν τις τελευταίες καινοτομίες του εσωτερικού της καμπίνας «Airspace».

Επιπλέον η Έκθεση θα διαθέτει μια μοναδική ζώνη «HoloLens» η οποία προβάλλει δυναμικά 3D ολογραφικά μοντέλα, όπως το Rover ExoMars, που διασχίζει ένα σημείο του Άρη.

Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίσκεψης, η Airbus θα πραγματοποιήσει επίσης μια σειρά από ενημερώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες και θα συμμετάσχει σε συζητήσεις, οι οποίες θα αφορούν στο χώρο διαστήματος, στις 13 και 14 Νοεμβρίου στο Dubai Airshow.