Τα φορολογικά έσοδα της Νέας Υόρκης που δημιουργούνται από τους τουρίστες έχουν ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Συγκεκριμένα, πέρυσι 62,2 εκατ. άνθρωποι επισκέφτηκαν την πόλη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κρατικός ελεγκτής Thomas DiNapoli με βάση πρόσφατη έκθεσή του.

Ρεκόρ εσόδων

Αν και το εν λόγω νούμερο είναι χαμηλότερο από τα 66,6 εκατ. το 2019, αυτοί οι τουρίστες αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ρεκόρ 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις και άλλα φορολογικά έσοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό το τρέχον οικονομικό έτος, αύξηση 16% από το 2020 που οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των τιμών των δωματίων ξενοδοχείων και άλλες υπηρεσίες.

Η πόλη σημειώνει μια αργή αλλά σταθερή οικονομική ανάκαμψη, με τους επισκέπτες να επιστρέφουν σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, μουσεία και άλλους προορισμούς.

Οι διεθνείς επισκέπτες αποτελούν περίπου το 20% των ετήσιων επισκεπτών της πόλης. Το 2020, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να επηρεάζουν πολλές χώρες, ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 82,2% στα 2,4 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα τη μείωση των τουριστών από την Κίνα, όπου προήλθε ο ιός.

Έκτοτε έχει ανακάμψει στα 11,6 εκατ. πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 14,1% σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Ανάκαμψη και στα επαγγελματικά ταξίδια

Τα επαγγελματικά ταξίδια, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή, έχουν ανακάμψει πιο αργά από τα ταξίδια αναψυχής, σύμφωνα με την έκθεση.

Μειώθηκαν στις 400.000 το 2021 από 3,4 εκατομμύρια το 2019, αλλά έκτοτε έχουν αυξηθεί σε περίπου 2,3 εκατ.

Θέσεις εργασίας

Η συνολική τουριστική βιομηχανία της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 10,4%, ή περίπου 30.000 θέσεις εργασίας, από πριν από την πανδημία, δήλωσε ο DiNapoli.

Ακόμη και με την αργή ανάκαμψη, η Νέα Υόρκη παραμένει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός των ΗΠΑ, με 33 εκατ. επισκέπτες διανυκτέρευσης το 2023, μπροστά από το Λας Βέγκας (26 εκατ.) και το Λος Άντζελες (21 εκατ.).