Η Ιταλία προβλέπει ότι θα επιτύχει «διψήφια ανάπτυξη» φέτος το 2022, σύμφωνα με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του τουριστικού συμβουλίου της χώρας.

Η Maria Elena Rossi περιέγραψε το 2022 ως «έτος αξιοσημείωτης ανάκαμψης μετά την πανδημία», όπου η Ιταλία σημείωσε ρεκόρ 13 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων – σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο έτος.

Αλλά είναι σίγουρη ότι ο προορισμός θα πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2023.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το πώς κύλησε το έτος [2023] – νομίζω ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019», είπε, μιλώντας στο Travel Weekly στο World Travel Market.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν εκμεταλλευτεί αυτή τη ζήτηση για την Ιταλία και εισάγουν νέα πακέτα για τη χώρα το 2024.

Αυτά περιλαμβάνουν το Riviera Travel, το οποίο ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο Discover Italy by Rail που ξεκινά στις 18 Μαΐου.

Η Rossi είπε ότι η τουριστική αρχή θα επικεντρωθεί στην προώθηση των 7.000 μικρότερων πόλεων και χωριών της Ιταλίας το 2024, ως τρόπο διανομής των τουριστών μακριά από τα κύρια hotspots.

«Κάθε πόλη έχει διαφορετικούς χαρακτήρες και παραδόσεις, και αυτό είναι το πραγματικά δυνατό σημείο πώλησης», είπε.

Η ώθηση προς λιγότερο γνωστούς προορισμούς ξεκίνησε το 2018, αλλά η χρηματοδότηση για την πρωτοβουλία έχει αυξηθεί μετά την πανδημία.

Η Rossi πιστεύει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν έναν «τεράστιο ρόλο» να διαδραματίσουν στη διάδοση της λέξης για πιο ήσυχες ιταλικές τοποθεσίες.

«Το 2024, σχεδιάζουμε ένα έργο με την Abta για να αναδείξουμε την Ιταλία ως βιώσιμο προορισμό με μικρά χωριά, υπαίθριες δραστηριότητες, ευκαιρίες εκτός εποχής», πρόσθεσε.

«Θα υποστηρίξουμε σθεναρά τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να φέρουν αυτά τα προϊόντα εκεί έξω, και ταυτόχρονα θα αναπτύξουμε τα προϊόντα ώστε να είναι ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά».

Υπάρχει ήδη μια πύλη επαγγελματικής κατάρτισης που ονομάζεται Italian Tourism Academy, αλλά ο Rossi εξήγησε ότι «είναι ένας από τους κύριους στόχους μας το επόμενο έτος να επικεντρωθούμε σε πιο εκτεταμένα προγράμματα για ταξιδιωτικούς πράκτορες».