Σύνταξη: tourismtoday.gr

Παρά τη βελτίωση της κατάστασης του COVID-19 και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αποφάσισαν να διατηρήσουν τους περιορισμούς τους σε ισχύ κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Roberto Speranza, δήλωσε ότι η χώρα του θα διατηρήσει τα μέτρα εισόδου τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου.

Η Ιταλία εφαρμόζει επί του παρόντος τους ίδιους κανόνες εισόδου για όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τους.

Όλοι πρέπει να προσκομίσουμε έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος χωρίς περιορισμούς στην Ιταλία.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν και τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF) πριν από την αναχώρηση τους.

Ομοίως, η Ισπανία έχει επίσης επεκτείνει τους ισχύοντες κανόνες εισόδου για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες έως τις 30 Απριλίου.

Επιτρέπεται στους ταξιδιώτες της ΕΕ η είσοδος στην Ισπανία χωρίς περιορισμούς, εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης.
Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες τρίτων χωρών επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ισπανία μόνο εάν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Παρόλο που η Ισπανία συνεχίζει να τηρεί τους κανόνες εισόδου, οι αρχές ανακοίνωσαν προηγουμένως ότι σχεδιάζουν να χαλαρώσουν ορισμένους από τους εγχώριους περιορισμούς COVID-19 στις 20 Απριλίου.

Ακριβώς όπως οι δύο χώρες που αναφέρονται παραπάνω, η Πορτογαλία συνεχίζει επίσης να απαιτεί από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία κατά την είσοδό τους.

Όλοι οι ταξιδιώτες στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στην Πορτογαλία πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης.

Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται έγκυρο σε αυτές τις τρεις χώρες εάν ο κάτοχος δεν έχει κλείσει εννέα μήνες ή ότι έχει λάβει πρόσθετη δόση εμβολίου.

Από την άλλη πλευρά, τα πιστοποιητικά ανάκτησης αναγνωρίζονται κατά την είσοδο σε αυτές τις χώρες μόνο εάν το έγγραφο αποδεικνύει ότι ο κάτοχος ανάρρωσε από τον ιό τις τελευταίες 160 ημέρες.