Οι απεργίες του προσωπικού των σιδηροδρόμων πρόκειται να διαταράξουν τα ταξίδια σε όλη την Ιταλία αυτόν τον μήνα.

Ειδικότερα, το συνδικάτο CaT, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις μεταφορές, κάλεσε σε 24ωρη εθνική απεργία αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια διαμάχη για τους μισθούς και τους όρους.

Η εργατική δράση, από τις 21:00 του Σαββάτου 4 Μαΐου έως τις 20:59 της Κυριακής 5 Μαΐου, θα επηρεάσει τον Όμιλο FS, την Trenitalia, την Trenitalia Tper και την Trenord και πιθανόν να προκαλέσει διακοπή σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Μια άλλη εθνική απεργία του προσωπικού της Trenitalia και της Trenord έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου, όπου το προσωπικό θα αποχωρήσει από την εργασία για 23 ώρες από τις 03:00 στις 19 Μαΐου έως τις 02:00 στις 20 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, περιφερειακές απεργίες τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια της χώρας θα προκαλέσουν στους ταξιδιώτες πρόσθετο άγχος.

Το προσωπικό ασφαλείας του εθνικού σιδηροδρόμου Ferrovie dello Stato (FS) θα απεργήσει για οκτώ ώρες (μεταξύ 10.00 και 18.00) στις 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι στη συντήρηση σιδηροδρόμων στο Friuli Venezia Giulia, στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα κατεβάσουν τα εργαλεία για οκτώ ώρες (μεταξύ 09.00 και 17.00) στις 17 Μαΐου.

Επιπλέον, πολλά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στις μεταφορές κάλεσαν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 6 Μαΐου, η οποία θα οδηγήσει τους οδηγούς λεωφορείων και τους χειριστές μετρό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους σε πόλεις όπως το Μιλάνο, η Μπολόνια, η Ρώμη και η Γένοβα.