Γυρίσματα σε διάφορα μέρη της Ζακύνθου που θα αξιοποιηθούν σε παραγωγή που θα διατεθεί μέσω του διαδικτύου θα πραγματοποιήσει ομάδα Ισραηλινών δημοσιογράφων και τεχνικών που θα έρθουν για αυτό το λόγο στο νησί.

Μέσα από αυτο το εγχείρημα θα επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά οι άρρηκτοι δεσμοί της Ζακύνθου με το Ισραήλ, όταν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρρέρ και του τότε Μητροπολίτη Χρυσοστόμου (1943) είχαν διασωθεί 275 Εβραίοι, οι οποίοι δεν παραδόθηκαν στους Γερμανούς. Συνεχίζοντας την προβολή του νησιού και τις επαφές με τα γραφεία του ΕΟΤ, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου, έχει προσκαλέσει στο νησί την ανωτέρω αποστολή, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και μια από τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Ε.Ο.Τ Ιταλίας, τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησε να επισκέπτεται, οκταμελές συνεργείο του Ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού «Mediaset Rete 4″, για πραγματοποίηση γυρισμάτων για την τηλεοπτική εκπομπή, με τίτλο ‘DONNA AVVENTURA’. Τηλεοπτική εκπομπή που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι ‘’Mediaset Rete 4’’ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο και αποτελείται από 10 – 12 εκπομπές με 4.000.000 τηλεθεατες εβδομαδιαίως.

Τα γυρίσματα στη Ζάκυνθο θα διαρκέσουν από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018. Ο αριθμός των Ιταλών που παρακολουθούν τις περιπέτειες των πρωταγωνιστριών της εκπομπής μέσα από τα social media (facebook, twitter, instagram, Pinterest) είναι περίπου 1.000.000 ανά εβδομάδα. Η παραπάνω εκπομπή, εκτός από τις ομορφιές του κάθε τόπου, τις διάσημες παραλίες, τα κρυμμένα σημεία του κάθε νησιού, όπως οι υπεύθυνοι μας τόνισαν, θέλουν να προβάλουν την αυθεντικότητα του τόπου: (π.χ) γιαγιάδες που ετοιμάζουν μία παραδοσιακή πίτα του νησιού, ένα συγκρότημα που χορεύει παραδοσιακούς χορούς, μία γιορτή (αν υπάρχει), ένας ψαράς που ψαρεύει τα ψάρια του και η μαγείρισσα της ταβέρνας τα μαγειρεύει εκείνη τη στιγμή, καθώς και ότι άλλο συναφές.
Προσφέρεται για τα νησιά μας, μια μεγάλη ευκαιρία αποτελεσματικής προβολής, ώστε μαζί με πολλές άλλες παράλληλες δράσεις που γίνονται και θα γίνουν, να δρομολογήσουμε ένα ακόμα καλύτερο 2019.
Προβολή της Ελλάδας μέσω της εκπομπής δεν θα γίνει μόνο μέσω της τηλεόρασης, αλλά και μέσα από το Ραδιόφωνο, καθώς ο ραδιοφωνικός σταθμός ‘’RTL 102.4 very normal people’’, είναι ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός της εκπομπής από το 2005. Οι πρωταγωνίστριες είναι καλεσμένες στο σταθμό και σε απευθείας μετάδοση κάθε Παρασκευή βράδυ στις 19:50 μαζί με την παρουσιάστρια Federica Gentile διηγούνται στους ακροατές του σταθμού τις περιπέτειες των κοριτσιών της διπλανής πόρτας.
Επίσης, οι προορισμοί που θα φιλοξενήσουν την εκπομπή θα προβληθούν και μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα της πλατφόρμας ‘TGCOM24’, όπου διατηρούν μία κατηγορία με τίτλο «Ταξίδια» (Viaggi). Μέσα σε αυτό το τμήμα θα υπάρχει ένα τμήμα Donnavventura Travel, με τουλάχιστον δύο άρθρα ανά εβδομάδα.