Η nrg με το incharge βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, ενισχύοντας τη θέση του κορυφαίου παρόχου ενέργειας και υπηρεσιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Πάει λίγος καιρός από όταν πρώτο-μπήκε η έννοια της ηλεκτροκίνησης στις ζωές μας. Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 1997 όταν κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά του Toyota Prius, του περίφημου υβριδικού αυτοκινήτου που κέρδισε τις καρδιές όλων των περιβαλλοντικά υπεύθυνων οδηγών, λόγω των μειωμένων ρύπων του.

Λίγες δεκαετίες μετά και έχουν κάνει πλέον την εμφάνισή τους δεκάδες αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ σε λίγο χρόνια ίσως έρθει η ώρα που θα πούμε για πάντα αντίο στα οχήματα που χρησιμοποιούν παραδοσιακά καύσιμα όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο.

Όμως, για να φτάσουμε σήμερα σε σημείο να συζητάμε για πλήρη ηλεκτροκίνηση, έπρεπε πρώτα να γίνουν σημαντικά άλματα, τόσο στη τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και στις εγκαταστάσεις και υποδομές των αυτοκινητοδρόμων.

Τα οχήματα θα έπρεπε να έχουν ικανοποιητική αυτονομία ώστε να είναι ικανά να αξιοποιηθούν για μεγαλύτερες – εκτός πόλης – διαδρομές, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι θα έπρεπε να υποστηρίζονται από ένα δομημένο δίκτυο φορτιστών και ταχυφορτιστών που θα εξυπηρετούν τους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων και θα τους απαλλάξουν από τη βασική τους έννοια: Να μη ‘μείνουν’ στη μέση του πουθενά από μπαταρία.

Στη χώρα μας, συνήθως ακολουθούμε τις εξελίξεις σε τέτοιου είδους θέματα. Πρώτα προχωρούν στο εξωτερικό και στη συνέχεια, ύστερα από κάποια χρόνια, έρχονται και στην Ελλάδα.

Όμως στην ηλεκτροκίνηση, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια η χώρα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και για αυτό παίζουν ρόλο τόσο οι κατευθυντήριες γραμμές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πολιτεία αλλά και πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα που με διαδικασίες fast-track έχουν εξελίξει σημαντικά τις υποδομές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η nrg πρωταγωνιστεί και πρωτοστατεί στον τομέα τόσο της ηλεκτροκίνησης, όσο και της αστικής μικροκινητικότητας.

Η εταιρεία που είναι μέλος του Ομίλου Motor Oil, έχει δημιουργήσει το incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης με περισσότερες από 900 θέσεις φόρτισης, με 700 φορτιστές και ταχυφορτιστές σε 450 σημεία.

Μέχρι το τέλος του 2023, η εταιρεία στοχεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των σημείων φόρτισης σε 2.000.
Οι ταχυφορτιστές, που έχουν εγκατασταθεί στα πρατήρια της Shell και της Avin στους αυτοκινητόδρομους, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου, με 27 ταχυφορτιστές στα ΣΕΑ και πάνω από 50 σε άλλα κεντρικά πρατήρια πόλεων.

Η nrg έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνέργεια με τις «αδερφές» εταιρείες Coral (Shell) και AVIN του Ομίλου Motor Oil, αλλά και τις στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες σουπερμάρκετ, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης.

Έτσι, η εταιρεία έχει καταφέρει να προσφέρει λύσεις ενταγμένες στην καθημερινότητα του οδηγού, κάνοντας έτσι το όνομά της συνώνυμο με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης έχει γίνει πραγματικότητα από την nrg με την τοποθέτηση περί των 100 ταχυφορτιστών στο εθνικό οδικό δίκτυο, και παράλληλη παρουσία σε 52 νομούς της χώρας, κάτι που την καθιστά την εταιρεία με την μεγαλύτερη πανελλαδική κάλυψη.

Άλλος ένας τομέας στον οποίο η nrg καινοτομεί, είναι η εφαρμογή για smartphone και tablet αλλά και διαδικτυακή πλατφόρμα του incharge, που μάλιστα αναδείχθηκε συνεχόμενα ως προϊόν της χρονιάς τα δύο τελευταία έτη (2022 & 2023).

Πλέον, ένας οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μπορεί μέσα από το κινητό του να πραγματοποιήσει μια σειρά από διαδικασίες όπως:

  • Να βρει μία θέση φόρτισης.
  • Να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί.
  • Να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισης.
  • Να δει το ιστορικό φορτίσεων του.
  • Να ολοκληρώσει την πληρωμή του.
  • Να εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7.
  • Να ολοκληρώσει τη φόρτιση τόσο με wallet όσο και απευθείας με μια απλή καταχώριση oneoffτης πιστωτικής κάρτας του.

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης διαφαίνεται λαμπρό.

Μπορεί να πήρε περίπου 25 χρόνια από το πρώτο υβριδικό όχημα έως σήμερα, όμως είμαστε σίγουροι πως σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα θα δούμε σημαντικές εξελίξεις και πολλά περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μας.

Η nrg με το incharge θα βρίσκεται εκεί ενισχύοντας τη θέση του κορυφαίου παρόχου ενέργειας και υπηρεσιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σε δηλώσεις του για την βράβευση της χρονιάς το έτος 2023, ο Εμπορικός Διευθυντής της NRG κ. Φώτης Οικονομίδης, ανέφερε ότι η είναι σημαντική η αναγνώριση αυτή και αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της NRG στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήσης για τους οδηγούς ηλεκτρικών και plug in hybrid οχημάτων στην Ελλάδα.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κος Οικονομίδης.

«Οι συνεργασίες και οι συμμαχίες μας με εταιρείες σε διάφορους κλάδους επιχειρήσεων, όπως οι αλυσίδες σουπερμάρκετ My Market και Μασούτης, καθώς και με ξενοδοχεία και στόλους οχημάτων, αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε και να βελτιώσουμε το δίκτυο ταχυφορτιστών προς όφελος όλων των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα».