Το αεροδρόμιο της πόλης Νιουκάστλ έγινε το τρίτο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που θα “φιλοξενήσει” κέντρο ελέγχου Covid-19.

Ήδη από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου έχει ανοίξει δημόσιο κέντρο ανίχνευσης κορωνοϊού. Ενώ στις 30 Νοεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε τεστ στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βορειοανατολικής Βρετανίας συνεργάζεται με τις εταιρείες NPH Group και MDNA Life Sciences. Για την παροχή τεστ PCR, καθώς και γρήγορων δοκιμών αντιγόνων και αντισωμάτων όταν είναι δυνατόν.

Οι πύλες του εργαστηρίου, το οποίο θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης “Premium Meet and Greet”, θα ανοίξουν την 1η Δεκεμβρίου 2020. Με το κόστος του τεστ PCR να ανέρχεται στις 99 λίρες.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός 36 έως 48 ωρών.

“Οι εξετάσεις που παρέχονται από τον Όμιλο NPH και το MDNA Life Sciences χορηγούνται από εκπαιδευμένους κλινικούς ιατρούς, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ενός ασαφούς αποτελέσματος”, υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου, Ρίτσαρντ Νάιχ.