Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το τρίτο τρίμηνο του 2023 ήταν το τρίτο κατά σειρά που σημείωσε ρεκόρ για την Booking Holdings σε πολλαπλά επίπεδα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ρεκόρ τριμηνιαίων διανυκτερεύσεων δωματίων, ακαθάριστες κρατήσεις, έσοδα και καθαρό εισόδημα λόγω μιας ισχυρής καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, δήλωσε ο Glenn Fogel, Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings.

Μας ενθαρρύνει η ανθεκτικότητα της ζήτησης για ταξίδια αναψυχής και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην εκτέλεση σε σχέση με τις βασικές στρατηγικές μας προτεραιότητες, κάτι που βοηθά στην καλή θέση μας μακροπρόθεσμα».

Η εταιρεία, η οποία είναι μητρική σε θυγατρικές, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, Agoda, Kayak, Priceline, OpenTable, Cheapflights, Rocketmiles, Rentalcars.com και Momondo, παρουσίασε για το τρίτο τρίμηνο:

  • Ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις ύψους 39,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο. Το ποσοστό είναι αυξημένο 24% από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σημειώνοντας ένα ιστορικό υψηλό για την εταιρεία.
  • Συνολικά έσοδα στα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 21% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
  • Προσαρμοσμένο EBITDA 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο +24% από το ίδιο τρίμηνο του 2022.

Τα νέα υψηλά έρχονται μετά το ρεκόρ του περασμένου τριμήνου σε ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις.
Στο δεύτερο τρίμηνο της η Booking Holdings είχε ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις 39,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο που τροφοδοτήθηκε από ταξίδι αναψυχής, σημειώνοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση και επίσης ξεπέρασε τα 39,4 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου τριμήνου, που ήταν το προηγούμενο υψηλό της.

Με το βλέμμα στραμμένο σε γενετική νοημοσύνη και προσφορές

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Glenn Fogel είπε ότι η Booking Holdings επικεντρώνεται στην προώθηση ορισμένων πρωτοβουλιών. Κορυφαίες μεταξύ αυτών είναι η περαιτέρω ενσωμάτωση της γενετικής νοημοσύνης οι προσφορές.
Ο επικεφαλής, τόνισε επίσης τη δέσμευση της Booking Holdings να επεκτείνει τις προσφορές σε πτήσεις.