Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε καθαρά κέρδη εξαμήνου ρεκόρ ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων AED (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Αντιπροσωπεύει μια ανάκαμψη σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων AED από τις ζημίες 5,7 δισεκατομμυρίων AED (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα του Ομίλου ήταν 56,3 δισεκατομμύρια AED (15,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για τους πρώτους έξι μήνες του 2022-23, αυξημένα κατά 128% από πέρυσι.

Αυτό οφείλεται στην έντονη ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές σε όλο τον κόσμο με την περαιτέρω χαλάρωση και άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία.

Η αεροπορική έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022-23 με υγιή ταμειακή θέση 32,6 δισεκατομμυρίων AED (8,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline and Group δήλωσε:

«Η απόδοση ρεκόρ για τους πρώτους έξι μήνες του 2022-2023 είναι αποτέλεσμα μελλοντικού σχεδιασμού, ευέλικτης επιχειρηματικής ανταπόκρισης και των προσπαθειών του ταλαντούχου εργατικού δυναμικού μας. ”

Η Emirates συνέχισε να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση του παγκόσμιου δικτύου επιβατών της μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι, προσθέτοντας πτήσεις για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών.

Επεκτείνοντας τις επιλογές συνδεσιμότητας για τους πελάτες, η Emirates ξεκίνησε συμφωνίες κοινής χρήσης κωδικών και διασύνδεσης με 12 αεροπορικές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο του 2022-23: Airlink, AEGEAN, ITA Airways, Air Baltic, Air Canada, Bamboo Airways, Batik Air, Finnair, Royal Air Maroc, Sky Express, Sun Country Airlines και United Airlines.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η αεροπορική εταιρεία εκτελούσε υπηρεσίες επιβατών και φορτίου σε 140 αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον στόλο Boeing 777 και 73 A380.

Η Emirates μετέφερε 20 εκατομμύρια επιβάτες από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 με μέση φόρτωση 78,5%.

Οι επιχειρήσεις dnata στον τομέα των εμπορευμάτων και της επίγειας εξυπηρέτησης, της εστίασης και του λιανικού εμπορίου και των ταξιδιωτικών υπηρεσιών παρουσίασαν σημαντική άνοδο στις δραστηριότητες.

Αυτό οδήγησε σε ισχυρή αύξηση των εσόδων τους πρώτους έξι μήνες του 2022-23, ωστόσο η συνολική απόδοση της dnata μειώθηκε από τον πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος.