Τα απορρίμματα, το οδικό δίκτυο, οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι, το αεροδρόμιο, η παραλιακή της Γαρίτσας, η ύδρευση, οι κατευθυντήριες πινακίδες και ο φωτισμός, είναι τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Νικολούζο.

Ο δήμαρχος, εξήγησε λεπτομερώς για το θέμα των απορριμμάτων ότι η μόνη λύση σε αυτό το σημείο είναι το άνοιγμα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης για την προσωρινή και με κάθε μέριμνα εναπόθεση δεμάτων έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη και η οριστική διαχείριση που έχει σχεδιάσει ο Δήμος.

Η Ενωση σε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο, συζήτησε θέματα που αφορούν την Κέρκυρα και συνολικά το τουριστικό προϊόν των Ιονίων Νήσων, όπως είναι το ζήτημα της αδειοδότησης των πέντε υδατοδρομίων, αλλά και η λειτουργία της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει πλέον τα Ιόνια νησιά.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εξασφαλίσει από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδότηση για το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας.