Το ωράριο για τα μουσικά όργανα στο γαμήλιο γλέντι μέχρι τις 23.00, είναι ένα από τα προβλήματα για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στην Κέρκυρα και ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΟΕΤΚΚ) του νησιού Περικλής Κατσαρός, είχε επαφές με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η μουσική πρέπει να σταματάει στις 23.00, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος αυστηρού προστίμου, σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της “αφού δέχθηκε αρκετά παράπονα, από τους επαγγελματίες και τους συναδέλφους του, οι οποίοι επεσήμαναν το πρόβλημα, είχε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, όσο και με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού Βασίλη Καββαδία και Ποιότητας Ζωής Άρη Μπαλή και τους ζήτησε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να υπερκερασθεί το πρόβλημα και να απαλειφθεί ο κίνδυνος διαμαρτυριών και παραπόνων, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν προσκόμματα στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης θεματικής μορφής ποιοτικού τουρισμού.

Από την πλευρά τόσο του Δημάρχου, όσο και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, το πρόβλημα έγινε απολύτως κατανοητό και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα επιχειρηθεί να τροποποιηθεί το υπάρχουν πλαίσιο με κανονιστική πράξη, ώστε δυνητικά να παρέχεται η δυνατότητα να επιμηκυνθεί σε λογικά όρια η χρήση της μουσικής. “