Σε καθεστώς πτώχευσης κηρύχθηκε, στις 27 Νοεμβρίου 2023 η Attika Reisen.

Τον εξειδικευμένο τουρ οπερέιτορ για διακοπές στην Ελλάδα απο τη γερμανική αγορά , ίδρυσε και καθοδηγούσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καραβάς.

Η Attika Reisen δραστηριοποιείται στη Γερμανία για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Αθανάσιος Καπέλλας διευθύνει την εταιρεία εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ως διαχειριστής αφερεγγυότητας ορίστηκε το δικηγορικό γραφείο Jaffe με έδρα στο Μόναχο, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πτωχεύσεων της Γερμανίας, οι μισθοί των εργαζομένων του Attika Reisen είναι διασφαλισμένοι για το ερχόμενο τρίμηνο.

Επί του παρόντος, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Επειδή δεν υπάρχουν κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν, δεν χρειάζεται ο επαναπατρισμός επισκεπτών από την Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ταξιδιωτικά γραφεία ανέφεραν όλο και συχνότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένουν την καταβολή των προμηθειών από τον τουρ οπερέιτορ και πλέον τα αιτήματα αυτά μεταφέρονται στον διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Χθες, τη γερμανική τουριστική αγορά ανατάραξε και άλλη μια πτώχευση, της αλυσίδας ξενοδοχείων Arcona Hotels & Resorts, με επιπτώσεις για 500 εργαζομένους και 10 ξενοδοχεία της στη Γερμανία. Η ιδιοκτησία ευελπιστεί ότι η διαδικασία αυτοδιαχείρισης θα επιτρέψει στην εταιρία να αναδιοργανώσει τους πόρους της με σκοπό να διατηρηθεί στο σύνολό της και να τοποθετηθεί εκ νέου στην αγορά στο μέλλον.