Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Κίνα αναστέλλει τις βίζες για την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ως αντίποινα για τα μέτρα COVID.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδίδει πλέον βίζα σε επισκέπτες της Νότιας Κορέας ή της Ιαπωνίας λόγω των «μεροληπτικών» περιορισμών και των δύο εθνών για τους Κινέζους πολίτες.

Είναι η πρώτη κίνηση αντιποίνων κατά των περιορισμών για τους Κινέζους ταξιδιώτες που έχουν εισαχθεί από χώρες σε όλο τον κόσμο κατά του COVID.

Η Κίνα λέει ότι οι κανόνες εισόδου που απαιτούν από τους Κινέζους επισκέπτες να δείξουν αρνητικό τεστ COVID δεν έχουν επιστημονική βάση.

Οι περιορισμοί του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν στους Κινέζους ταξιδιώτες έρχονται «αγνοώντας τα επιστημονικά δεδομένα και την πραγματική κατάσταση επιδημίας στις χώρες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε τακτική ενημέρωση ειδήσεων στο Πεκίνο.

Η Ιαπωνία απαιτεί αρνητικό τεστ PCR που λαμβάνεται λιγότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, καθώς και αρνητικό τεστ κατά την άφιξη.

Η Νότια Κορέα ζήτησε αρνητική εξέταση PCR εντός 48 ωρών από την αναχώρηση ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου εντός 24 ωρών. Η χώρα έχει επίσης αναστείλει τις βραχυπρόθεσμες βίζες για Κινέζους υπηκόους μέχρι το τέλος του μήνα.

Αν και η Κίνα θεωρεί ότι η απαίτηση της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας για αρνητικό τεστ COVID ως μεροληπτική, έχει επίσης επιβάλει περιορισμούς εισόδου.

Η Κίνα δεν απαιτεί πλέον υποχρεωτική καραντίνα, αλλά εξακολουθεί να ζητά αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για όλες τις αφίξεις.