Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικών Suella Braverman, να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα στα ταξίδια μετά το Brexit.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το νέο σύστημα βίζας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ζητήματα με συνοριακούς αξιωματούχους.

Αφορμή γι’ αυτό είναι οι καταγγελίες που δέχτηκε η Επιτροπή ότι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετώπισαν συχνά προβλήματα στα ταξίδια στην ΕΕ.
Όπως μεταξύ άλλων παρεξηγήσεις από υπαλλήλους των συνόρων Σένγκεν σχετικά με τα έγγραφα τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση, οδήγησε σε κατηγορία για μεταναστευτικό αδίκημα.

Οι προειδοποιήσεις σε ταξιδιωτικούς πράκτορες

Ήδη οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σε Βρετανία προειδοποιήθηκαν ότι θα υπάρξει «περισσότερη πολυπλοκότητα», λόγω της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Julia Lo Bue-Said, επικεφαλής της Advantage Travel Partnership, πριν από λίγες μέρες «είναι πιθανό να δούμε μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, με αυξημένη αυστηρότητα στους ελέγχους της μετανάστευσης και άλλα παρόμοια».

Προκειμένου να υπάρξει λύση, η Επιτροπή προτρέπει την υπουργό Εσωτερικών να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρχές των κρατών μελών της ΕΕ.
Στόχος είναι «να διασφαλιστεί ότι η καθοδήγηση στις συνοριακές αρχές θα γίνεται όσο το δυνατόν πιο σαφής».

Επιπλέον, ζητά από την Suella Braverman «περαιτέρω διασφάλιση» ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται δεν θα διακοπούν τα ταξίδια μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου ως αποτέλεσμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης Ταξιδιών (ETIAS).