“Airbnb και τοπική κοινωνία” , θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που θα απασχολήσει το 8ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού (ICOT2018) που φέτος φιλοξενείται στην Καβάλα στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου.

Στην συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, του Συλλόγου Καταναλωτών, του Aκαδημαϊκού χώρου και των φορέων διαχείρισης σπιτιών Airbnb.

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη του κλάδου στους αναδυόμενους τουριστικούς προορισμούς καθώς και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τουριστικών επαγγελματιών, ακαδημαϊκών, ερευνητών, πολιτικών, συμβούλων, επαγγελματιών, κυβερνητικών στελεχών και μεταπτυχιακών φοιτητές από τον ακαδημαϊκό τουρισμό και συναφείς τομείς.

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Τουριστικής Πολιτικής, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, και το Δήμο Καβάλας με τη συνδρομή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλειας».