chandris hotelΤο CHIOS CHANDRIS HOTEL του ομίλου Χανδρή με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».

Αντικείμενο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Καθαρά Χέρια» είναι η συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού (κατά κύριο λόγο από τουριστικά καταλύμματα) και έπειτα από απολύμανση και ανακύκλωση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια ώστε να προωθηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε σχολεία, γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, καθώς και σε κράτη, εκτός Ελλάδος, όπου οι κανόνες υγιεινής είναι πολύ ελαστικοί ή ανύπαρκτοι.

Όσο εύκολο, απλό και μικρής σημασίας εάν ακούγεται για κάποιους το πλύσιμο των χεριών, οι ειδικοί το θεωρούν συνήθεια ζωτικής σημασίας. Τα χέρια λειτουργούν ως φορείς που μεταφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο παθογόνους παράγοντες διαφόρων νοσημάτων, είτε μέσω της άμεσης επαφής ή έμμεσα μέσω επαφής με επιφάνειες, όταν αυτές δεν πλένονται με σαπούνι. Πιο συγκεκριμένα, γιατροί αναφέρουν με στατιστικά στοιχεία ότι, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να μειώσει τους θανάτους από διάρροια κατά σχεδόν 50%, και τους θανάτους από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 25%.

Τα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» είναι η πρώτη οργάνωση με αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα. Στην Αμερική το πρόγραμμα υλοποιείται με μεγάλη ανταπόκριση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ το Χονκ Κονγκ είναι μια ακόμα χώρα η οποία δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα.

Ο όμιλος Χανδρή στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο, ποιοτικό και ουσιαστικό πρόγραμμα δράσεων παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο.