Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Βερολίνου αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα, καθώς όλες οι αναχωρήσεις πτήσεων ακυρώθηκαν λόγω μονοήμερης απεργίας των υπαλλήλων ασφαλείας και ορισμένες εισερχόμενες πτήσεις αναμένεται επίσης να επηρεαστούν.

Το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργου του Βερολίνου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων για σήμερα και είπε ότι οι προσγειώσεις θα επηρεαστούν επίσης αφού το συνδικάτο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους ασφαλείας να πραγματοποιήσουν μονοήμερη απεργία για να αυξήσουν την πίεση στις συζητήσεις για τους μισθούς.

Η απεργία ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα (01:30 GMT) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα (22:00 GMT).

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι περίπου 240 πτήσεις είχαν προγραμματιστεί να απογειωθούν σήμερα.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης γνώρισε μερικές από τις πιο ενοχλητικές απεργίες των τελευταίων δεκαετιών φέτος, καθώς τα συνδικάτα πιέζουν για υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Το συνδικάτο λέει ότι έχει διαπραγματευτεί με την ένωση αεροπορικής ασφάλειας BDLS για να πιέσει για αυξήσεις στους μισθούς για τις νυχτερινές βάρδιες, το Σαββατοκύριακο και τις δημόσιες αργίες.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου, της Κολωνίας Βόννης και της Στουτγάρδης χτυπήθηκαν από απεργίες