Ο καθηλωτικός τουρισμός γίνεται σταδιακά δημοφιλής στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα της Κίνας, κερδίζοντας το θαυμασμό των πελατών της χώρας.

Ειδικότερα, πολλά τουριστικά αξιοθέατα στην Κίνα κάνουν σημαντική χρήση αποκλειστικών αρχιτεκτονικών, μηχανικών και παραδοσιακών στοιχείων για να προσφέρουν καθηλωτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους πελάτες.

Ένας αρχαίος οικισμός στον δήμο Τσονγκκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας δημιουργεί σενάρια για τους τουρίστες πριν από τις διακοπές τους. Εν συνεχεία αφού φορέσουν ρούχα, οι τουρίστες ξεκινούν το ταξίδι τους με επίκεντρο τα σενάρια που τους έχουν δοθεί σαν να είναι αρχέγονοι άνθρωποι που υπήρχαν στην παλιά πόλη.

Ο καθηλωτικός τουρισμός είναι επίσης γνωστός στο Xi’an, μια πόλη με περισσότερα από 3.100 χρόνια αρχαιότητας, και λειτούργησε ως πρωτεύουσα για 13 αυτοκρατορίες στο κινεζικό παρελθόν στην περιοχή Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας. Συγκεκριμένα, το Huaqing το παλάτι, το οποίο είναι ένα από τα παραδοσιακά ορόσημα στο Xi’an, οι τουρίστες μπορούν να ντυθούν με διακριτικά ρούχα και συμμετάσχουν σε μια καθηλωτική εμπειρία για μια μέρα στη δυναστεία των Τανγκ.