Εικόνα εκτόνωσης υπάρχει αυτή την ώρα, για το θέμα του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Αττική, δήλωσε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ωστόσο, ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός προληπτικά για 48 ώρες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς έθεσε σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες των δήμων για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για ότι χρειάζονται, ενώ όλος ο μηχανισμός του κράτους ανταποκρίθηκε ως έπρεπε.

“Είναι ώρα που πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε σε ετοιμότητα και να δούμε τα ζητήματα άμεσης αποκατάστασης και με την ευθύνη που διακρίνει την κάθε υπηρεσία να ανταποκριθούμε σε άλλη μια πρόκληση φυσικών φαινομένων» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας τόνισε ότι αν χρειαστεί και στον βαθμό που κρίνει η κάθε υπηρεσία θα ανακληθούν οι άδειες προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αλλά επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Στις 10 το βράδυ, πρόκειται να συνεδριάσει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) υπό τον πρόεδρο του Ευθύμιο Λέκκα για την παρατήρηση της σεισμικής ακολουθίας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της εξέλιξης.