Ποσοστό 97% των Αμερικανών σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέσα στο 2021. Περισσότεροι από τους μισούς θα επιλέξουν προορισμούς εντός των ΗΠΑ. Αυτό προέκυψε από νέα έρευνα της πλατφόρμας ταξιδίων Triplt.

H διάθεση εμβολίων COVID-19 συμβάλλει σημαντικά στην τρέχουσα τάση. Περίπου το 56% είπε ότι ο πλήρης εμβολιασμός είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που τους οδηγεί να ταξιδέψουν με άνεση.

Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι που είχε προγραμματιστεί από το προηγούμενο έτος ή νωρίτερα φέτος λόγω της πανδημίας.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών που διέρχονται από τα σημεία ελέγχου ασφάλειας των αεροδρομίων έχει αυξηθεί σταθερά από τον Μάρτιο και δεν έχει μειωθεί κάτω από το 1 εκατ. την ημέρα από τις 10 Μαρτίου.

Η χρήση των ταξιδιωτική κουπουνιών

Οι Αμερικανοί προσπαθούν επίσης να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 20 εκατ. ταξιδιωτικά κουπόνια για ακυρωμένα ή καθυστερημένα ταξίδια πέρυσι.

Ο αγώνας για τη χρήση αυτών των κουπονιών πριν από τη λήξη τους, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης ταξιδιού, οδήγησε σε μεγάλους χρόνους αναμονής για τηλεφωνικές γραμμές κράτησης αεροπορικών εταιρειών τους τελευταίους μήνες.