Σύνταξη: tourismtoday.gr

Συνολικά 200 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Schiphol από χθες έως σήμερα τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων της καταιγίδας Pia.
Οι αρχές προειδοποιούν τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Schiphol, το κύριο αεροδρόμιο της Ολλανδίας “οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο για τις πτήσεις αναχώρησης όσο και για τις αφίξεις.

Επειδή αναμένουμε ταχύτητες ανέμου (από τα δυτικά) γύρω στα 50 χιλιόμετρα την ώρα, με ριπές έως και 90 χιλιόμετρα την ώρα, μόνο ο Buitenveldertbaan Runway μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απογειώσεις και προσγειώσεις από το απόγευμα και μετά”.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου διατηρούν συνεχή επικοινωνία με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες για να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και τον πιθανό αντίκτυπο τους στην εναέρια κυκλοφορία.

Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα και το Schiphol θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο.

Ο κόμβος του Άμστερνταμ διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση και να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Pia.