Σύνταξη: tourismtoday.gr

Aκυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις αναμένονται στην Ευρώπη λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας (ATC), στη Γαλλία.
Η απεργία ξεκινά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 18.00 και θα λήξει τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για έναν νέο νόμο που απαιτεί να ενημερώνουν για τις απεργίες τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τις κινητοποιήσεις.

Η γαλλική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα κανονικά τους δρομολόγια 25% στα αεροδρόμια Ορλί στο Παρίσι και Τουλούζη και 20% σε Μπορντό και Μασσαλία, με τις διακοπές να επηρεάζουν και άλλα γαλλικά αεροδρόμια.

Αερομεταφορείς όπως η British Airways, η easyJet, η Ryanair και η Iberia ακύρωσαν ορισμένες πτήσεις μικρών αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων υπερπτήσεων σε προορισμούς εκτός της γαλλικής επικράτειας.

Η Ryanair χαρακτήρισε την απεργία της ATC στη Γαλλία «εντελώς απαράδεκτη».
Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε νομικούς λόγους, προκειμένου να προστατεύσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2023, υπήρξαν 65 ημέρες απεργιών του ATC, που είναι 12 φορές περισσότερες από το 2022. Λόγω των συνθηκών, η Ryanair ακύρωσε πτήσεις σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.